Д-р мед. Иван Василев – Неправилно зарастване на става след травма

Добавен на 30.07.18
Сподели видеото

В редките случай, когато след счупвания, т.е. поставянето на импланти и зарастването не е такова, което би желал и ортопеда и пациента т.е. зараства на криво, има изкривявания от оста на крайника, т.е. не е анатомично, ако е от определена величина се препоръчва повторна операция. За да може тази ос на натоварването особено в долния крайник да бъде коригирана.
Ако счупването е в подбедреница, ще доведе до изменение в колянната става, в тазобедрена става дори и в гръбнака. Които ще станат много по-тежки отколкото тази еднократна операция допълнителна на костта. Така, че установи ли се такова разминаване в зарастването или изкривяване на зарасналата кост е хубаво да се до намести. Оперативно на ново да се счупи костта, но тя не се чупи, тя се изрязва.
Не трябва да забравят пациентите, че втората операция вече се „работи на чисто“ / така му казваме ние / т.е. тя е подготвена. Няма вече това кървене, пост травматично, което е в момента на счупването. Много по-чисто може да се работи и операцията определено ще стане много по-добре.
Хората да не се плашат от такова нещо, защото последиците от не оперирана изкривена кост са много по-страшни от 5 до 10 годни, отколкото едната операция няколко месеца след счупването.

Категории: Всички направления, Ортопедия и травматология Етикет: , , , , , , , , , , , , , , ,