Д-р Райна Юрукова – Чувствителност на зъбите

Добавен на 25.09.18
Сподели видеото

Чувствителността на зъбите е едно доста широко разпространено заболяване. Това означава, че имате чувствителност на зъбите от нормални дразнители, каквито не би трябвало да предизвикат, това всъщност представлява чувствителност на зъбите.

Много е важно да се разбере разликата това да имате болка в някой конкретен зъб и това всички зъби да са чувствителни. Също така е много важно да не си поставяте диагнозите сами, а да се посъветвате с вашия дентален лекар.

Те са химични и термични. Химичните са сладко, кисело, много солено, докато термичните са много горещо и много студено. Има различни причини, които водят до много голяма чувствителност на зъбите. Една от тях е изтъркването на емайла. Емайла е най-здравия елемент от човешкото тяло и предпазва външната част на зъба. Когато той не може да си изиграе ролята по една или друга причина се получава свър чувствителност на зъбите.

Ако имате правилна орална хигиена, не натискате много с четката за зъби, не употребявате  много хоризонтални движения с при четкане на зъбите, тогава шанса да изтъркате сами емайла, не нарянявате венеца, който да се отдръпне от самия зъб и да се оголи коренновата повърхност и да се получи тази чувствителност това може би е един съвет да се предпазите от такава чувствителност. За това, ако имате някакви въпроси за изпълнението на методиката на вашата орална хигиена, т.е. какви движения трябва да употребявате, колко да натискате с четката за зъби, няма как да стигнете до изтъркване на емайла и травмиране на  венеца.

Категории: Всички направления, Стоматология Етикет: , , , , , , , , , , , , ,