Д-р Райна Юрукова – Възпаления на венците – Вегетарианско хранене

Добавен на 25.09.18
Сподели видеото

При лоши зъби и не добро смилане на храната в устната кухина, води до стомашни проблеми. Един зъб вече изграден, като твърда структура и поникнал в устната кухина, може да му се влияе само външно. Вътрешно, как се храносмила, какво се резорбира на самия зъб не влияе. Но влияе на венците. При липсата на протеини, на витамини и минерали има последствия за венците. Обикновено се появяват едни възпаления, които малко трудно се контролират.

Вегетарианското хранене, ако знаеш как да го правиш е добре. Трябва да следиш дали приемаш достатъчно амино киселини, минерали и всичко останало. Има много продукти, които могат да ти ги доставят, но ако ти имаш съзнанието и знаеш кога да ги поемаш, че трябва да ги поемаш. Венците рухват най-вече. Другото, което може да повлияе на зъбите, ако си вегетарианец или веган започват да се употребяват много плодове. Ако не се изплаква устната кухина тази киселина директно влияе върху зъбния емайл. Но не е чак в такава степен. Най-зле са венците. Венците страдат най- много.

Все пак това е една структура, която непрекъснато се обновява. Ако ти не даваш градивни единици, каквито са аминокиселините от протеините, тя няма как да се обнови. Тя непрекъснато подлежи на промяна, а ти не и даваш субстрата, който да го направи.

Имаше един пациент, който беше може би на около 40 години, аз можех да му извадя зъбите с пинцетата. И ние го разпитваме, а той очевидно е спортна натура, води здравословен начин на живот и като стигнахме до здравословния начин на живот стигнахме до това, какво яде и се оказа, че проблемите му с венците са започнали, когато е спрял месото. И точно поради същата причина, защото е спрял месото. Това са единични случаи, не е гарантирано, че ще се случи, но обикновено има резултат.

Категории: Всички направления, Стоматология Етикет: , , , , , , , , , ,