Професор Д-р Методи Абаджиев – Какво представлява денталния имплант

Добавен на 21.09.18
Сподели видеото

Няма значение дали ще кажем дентален имплант или имплантант. Имплантант идва от Немски, имплант идва от Английски. И двете думи са приети в България, но в професионалните среди по-често се използва думата – имплантант.

Нека да кажем какво представлява денталния имплантант. Имплантанта е един винт, който замества самия корен на зъба. Ето го имплантанта. Това разбира се модел. Толкова големи в човешката челюст не се поставят. Това е винт, който се завива в самата кост. Покрива се понякога с лигавица и стои там до настъпване на остеоинтеграцията т.е. на вкостяването на импалнтанта от три до шест месеца, в зависимост от конкретния случай. След като мине този период на остеоинтеграция, имлантанта се отваря. Върху него се поставя едно пънче, а върху пънчето се поставя и корона. Ако са много имплантанти върху тях могат да бъдат и поставени мостове. Самите имплантанти се използват, като средство за фиксиране на една снемаема конструкция.

Няма значение дали изгубения зъб, който желаем да заместим с имплантант се намира във фронталната област или някъде назад. Навсякъде, стига да има достатъчно кост, естествена или добавена, ние можем да поставим дентален имплантант. Просто, естетическите изисквания във фронталната област са изключително големи, което налага и квалификацията на имплантолога да е изключително висока за да можем да постигнем един оптимален естетичен резултат.

Категории: Всички направления, Дентална имплантология Етикет: , , , , , ,